Skip to main content

Fogkőképződés

Fogkő - Sopron - Fogorvos

A fogakon lévő kemény, mineralizált lerakódások legalább olyan gyakoriak, mint a hideg évszakban a megfázás. A fogkő veszélyt jelent a fogak egészségére, különösen akkor, ha az íny alatt jelenik meg.

A rendszeresen ápolt fogak jó érzést keltenek a szájban: nyelvével végigsimíthatja a fogak sima felületét, és érezheti a lágy átmenetet az íny felé. De baktériumok milliárdjai próbálják folyamatosan megváltoztatni ezt az állapotot, és alkalmazkodni a követelményekhez. Biofilmet állítanak elő, amely védelmet és stabil környezetet biztosít számukra. Ha ezt a biofilmet, más néven lepedéket nem távolítják el fogkefével és fogselyem segítségével, fennáll a veszélye a fogzománc károsodásának a csírák anyagcsere-aktivitása miatt – fogszuvasodás lép fel.

De a lepedéknek nem kell nyálkás, könnyen eltávolítható rétegnek maradnia. Bizonyos körülmények lehetővé teszik a biofilm megszilárdulását; mint egy mészréteg a teáskannában, a fogfelületet érdes bevonat borítja. Ezt a kemény réteget fogkőnek nevezik, de ennek a jelenségnek fogászati ​​szempontból való jelentőségét alig kommunikálják nyilvánosan.

Járjon rendszeresen fogorvosi szűrővizsgálatokra!

Forrás és még több információ

Sopron, Fogkőeltávolítás, Fogkő

Cím

Várkerülett 75. (Pannonia Hotel)

H-9400 Sopron

Telefon

Nyitvatartási idő

Hétfő – Péntek

09:00 – 16:30