Skip to main content

Titániumot nem csak az új Iphone 15-ben használnak

Titánium fogimplantátum

A titán több okból is a fogászati implantátumok választott anyaga:

Biokompatibilitás

A titán nagymértékben biokompatibilis, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem löki ki, és nagyon alacsony az allergiás reakciók kockázata. Ez kulcsfontosságú minden olyan anyag esetében, amelyet a szervezetbe kell beültetni.

Osstzeointegráció

A titán egyedülálló módon képes az oszteointegrációra, ami azt jelenti, hogy közvetlenül az állkapocscsontba olvad. Ez azt jelenti, hogy idővel az implantátum és a csont egyetlen, szilárd struktúrává válik, amely stabil alapot biztosít a korona, a híd vagy a fogsor számára.

Mechanikai tulajdonságok

A titán hihetetlenül erős és tartós, ugyanakkor bizonyos fokú rugalmassággal is rendelkezik. Ez az egyensúly lehetővé teszi, hogy ellenálljon az olyan tevékenységek, mint a rágás és a beszéd során kifejtett intenzív nyomásnak és erőknek, anélkül, hogy olyan merev lenne, hogy károsítaná a környező csontstruktúrákat.

Korrózióállóság

A titán rendkívül ellenálló a korrózióval szemben, beleértve a testnedvekkel és a száj savas környezetével szembeni ellenállást is. Ez a tartósság kritikus fontosságú a fogászati implantátum hosszú távú sikere szempontjából.

Könnyű súly

Erőssége ellenére a titán viszonylag könnyű, ami a kényelem és a műtét során történő könnyű behelyezés szempontjából előnyös.

Sokoldalúság

A titán implantátumok különböző formákban és méretekben készülhetnek, lehetővé téve a személyre szabott kezelési tervek elkészítését. Olyan anyagokkal is bevonhatók, amelyek elősegítik a gyorsabb oszteointegrációt vagy csökkentik a fertőzés kockázatát.

Bizonyított eredmények

A titán fogászati implantátumokat széles körűen kutatták, és hosszú ideje sikeresen alkalmazzák őket. Biztonságosságukat és hatékonyságukat a tudományos szakirodalom jól dokumentálta.

Biológiai inertitás

A titán nem lép reakcióba a gyógyszerekkel, és nem befolyásolják a hőhatások, így ideális anyag az emberi szervezetben való felhasználásra.

Ezen egyedülálló tulajdonságai miatt a titán több évtizede a fogászati implantátumok kedvelt anyaga. A szilárdság, a biokompatibilitás és a tartósság kombinációja teszi ideálissá erre az alkalmazásra.

Cím

Várkerülett 75. (Pannonia Hotel)

H-9400 Sopron

Telefon

Nyitvatartási idő

Hétfő – Péntek

09:00 – 16:30