Skip to main content

Ünnepek és a fogak egészsége

Halloween-től az újévig az ünnepi partik és családi események tele vannak ajándékokkal és finomságokkal. A gyerekek csokit vagy csalunk, pitéket sütnek és süteményeket díszítenek. Az évnek ez az az időszaka, amely mindenkit összehoz.

De a sok cukros finomság miatt a fogszuvasodás megnövekedett lehetősége aggodalomra adhat okot. A szuvas fogak a fogszuvasodás által okozott kis lyukak a fogakon. A megfelelő foghigiénia nélküli cukorfogyasztás lepedékképződéshez vezethet a fogakon, ami feloldhatja a fogzománcot, és végül szuvasodást okozhat.

Bár az édes finomságok élvezhetők, az őszi és téli hónapok felé haladva fontos, hogy folyamatosan ügyeljen a szájüregi egészségére.

Mosson rendesen fogat. Felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt naponta kétszer, két teljes percig kell fogat mosni.

Igyon sok vizet. A hidratáltság megőrzése az általános egészség szempontjából is előnyös, de a vízivás az egyik legegyszerűbb módja a szuvasodás megelőzésének is. A víz kimossa az ételmaradékot, amelyek szuvasodáshoz vezető baktériumokhoz vezethetnek.

Rendszeresen látogasson el a fogorvoshoz. Felnőtteknek és gyermekeknek hat-tizenkét havonta kell felkeresniük a fogorvost rutinellenőrzésre.

Bár ezek a tippek segíthetnek megelőzni a fogszuvasodást, még a legszorgalmasabb fogmosók is kaphatnak szuvas fogakat. Van néhány árulkodó jel, amely arra utal, hogy fogorvosi látogatásra van szükség. Forduljon fogorvoshoz vagy egészségügyi szolgáltatóhoz, ha az alábbi tünetek bármelyikét tapasztalja:

  • Fogfájás vagy fájdalom;
  • hő- vagy hidegérzékenység;
  • Fogak elszíneződése;
  • duzzadt íny

Az ünnepi édességek és italok olyan dolgok, amelyeknek örülni kell, és amelyeket nehéz lehet teljesen elkerülni. Ahelyett, hogy azon aggódna, mit nem szabad enni, inkább a mértékletes fogyasztásra összpontosítson. A bőséges vízfogyasztás, valamint a fogmosás és a fogselyem használata a legjobb módja annak, hogy gondoskodjon a száj egészségéről.

Cím

Várkerülett 75. (Pannonia Hotel)

H-9400 Sopron

Telefon

Nyitvatartási idő

Hétfő – Péntek

09:00 – 16:30