Skip to main content

Implantációs központ Sopronban

Fogászati klinikánk több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a fogászati implantátumok terén. 

Fogászati implantálás

A fogászati implantátumok számos előnnyel járnak a betegek számára, beleértve azokat is, akik félnek a fogorvosoktól. Ilyen félelmek esetén fontos, hogy kiemeljük az előnyöket, miközben hangsúlyozzuk a kényelmet és a hosszú távú előnyöket.

"A fogászati implantátumok nemcsak a mosolyunkat segítik visszanyerni, hanem az önmagunkba vetett bizalmunkat is."

"Egy gondtalan élet evés és nevetés közben - ez a fogászati implantátumok igazi varázsa."

Alapvető információk

Pácienseknek

A fogászati implantátumokról

A fogászati implantátumok általában titánból készült mesterséges foggyökerek, amelyeket az állcsontba helyeznek be az elveszett fogak pótlására. Az állkapocsba rögzítve koronák, hidak vagy fogsorok alapjául szolgálnak, helyreállítva a száj funkcióját és esztétikai megjelenését. Tartós és megbízható fogpótlási megoldást kínálnak, és gyakran olyan érzést keltenek, mint a természetes fogak.


Miért fogbeültetés?

Előnyök

A fogászati implantátumok tartós és stabil megoldást kínálnak az elveszett fogak pótlására. Nemcsak a jobb rágási és beszédfunkciót segítik elő, hanem az esztétikai megjelenést is fenntartják, és megakadályozzák az állkapocs csontvesztését. Ráadásul olyan érzést keltenek, mint a természetes fogak, és nem igényelnek különösebb ápolást, így a hagyományos műfogsorok vagy hidak előnyös alternatívájává válnak.

Hogyan számoljunk?

Költségek

A fogászati implantátumok költségét olyan tényezők alapján számítják ki, mint a szükséges implantátumok száma, az implantátumok típusa, az esetleges előkészítő kezelések, az implantátumhoz, a felépítményhez és a koronához használt anyagok, a pótlandó fogak helyzete, a fogorvos vagy sebész tapasztalata, a regionális árkülönbségek és a lehetséges utókezelések, például az utókezelés és az ellenőrzések. A pontos költségbecsléshez egyéni konzultációra és a kezelő szakemberrel való egyeztetésre van szükség.


Hogyan is zajlik mindez?

A folyamat

A fogászati implantációs eljárás jellemzően több lépésből áll. Először az implantátumot az állcsontba helyezik, ahol az összeolvad a csonttal. Ezt követően következik egy gyógyulási fázis, amikor a csont stabilizálja az implantátumot. Ez az osszeointegrációnak is nevezett folyamat általában több hónapot vesz igénybe. A sikeres gyógyulás után az implantátumra egy felépítményt helyeznek, amely összekötő elemként szolgál az implantátum és a korona között. Végül a koronát rögzítik a felépítményhez, hogy a hiányzó fog esztétikai és funkcionális pótlása befejeződjön. A gyógyulási fázisban a megfelelő szájhigiénia és a rendszeres ellenőrzés fontos az implantátum sikeres beilleszkedésének biztosítása érdekében.

Titán vagy cirkónium implantátumok?

Mind a titán, mind a cirkónium a fogászati implantátumok gyakori anyaga, mindegyiknek megvannak a maga előnyei.

Titán implantátumok:

  • Biokompatibilitás: A titánra magas biokompatibilitás jellemző, ami azt jelenti, hogy a szervezet jól tolerálja, és kevésbé valószínű, hogy allergiás reakciókat vagy kilökődést okoz.
  • Osseointegráció: A titán implantátumok erősen képesek integrálódni a környező csontba (osszeointegráció), stabil alapot teremtve az implantátummal támogatott restaurációnak.
  • Élettartam: A titán implantátumok hosszú élettartamukról és hosszú távú sikerességükről ismertek.
  • Kipróbált eredmények: A titán implantátumokat évtizedek óta használják a fogászatban, és jól bevált eredményekkel rendelkeznek.
  • Eltérő kialakítások: A titánimplantátumok különböző kialakítások és típusok léteznek, amelyek lehetővé teszik a páciens igényeihez való alkalmazkodást.

Cirkónium implantátumok:

  • Esztétika: A cirkónium implantátumok fehérek, és jobban hasonlítanak a természetes fogakhoz, ezért előnyben részesítik őket a vékony vagy áttetsző ínyű betegeknél.
  • Biokompatibilitás: Bár a cirkóniumot nem vizsgálták olyan alaposan, mint a titánt, általában biokompatibilisnek tekintik, és kevésbé valószínű, hogy allergiás reakciókat okoz.
  • Holistikus megközelítés: A cirkónium implantátumokat néha olyan betegek részesítik előnyben, akik holisztikus vagy egészségügyi aggályok miatt fémmentes megoldást szeretnének.
  • alacsony hővezető képesség: A cirkóniumnak a fémhez képest alacsonyabb a hővezető képessége, ami azt jelenti, hogy kisebb hőmérséklet-érzékenységet közvetíthet a környező szövetek felé.
  • A fogínyreakció lehetősége: Egyesek úgy vélik, hogy a cirkónium implantátumok nem fémes jellegük miatt egészségesebb fogínyreakciót eredményezhetnek.

Fontos megjegyezni, hogy a titán és a cirkónium implantátumok közötti választást a fogászati szakemberrel konzultálva kell meghozni, olyan egyéni páciens-tényezők alapján, mint a szájüregi egészség, a csontozat, az esztétikai preferenciák és egészségügyi megfontolások. Mindkét anyagnak megvannak a maga előnyei, és a választás a páciens egyedi igényeitől és prioritásaitól függ.

Cím

Várkerülett 75. (Pannonia Hotel)

H-9400 Sopron

Telefon

Nyitvatartási idő

Hétfő – Péntek

09:00 – 16:30